AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Sam Ian 12, 2008 11:50 pm

MIHAI LEONTE


AGATE MAGICE


[color=indigo][b]Editura ANAMAROL
București, 2006

Coperta: Nina Vizireanu

Editor: Rodica Elena LUPU

Descrierea CIP a Bibliotecii Naționale a României
Leonte, Mihai
AGATE MAGICE / Mihai Leonte
București, Anamarol, 2006

ISBN: (10) 973-8931-07-X

ISBN: (13) 978-973-8931-07-7

avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 13, 2008 9:11 am

Cuvântul editorului

Viața sa, viața lui Mihai LEONTE, trecând prin copilăria plină de necazuri, plină de lovituri nemeritate, dar ,,la umbra” binefăcătoare a unei mame extraordinare, a bunicii și a unor prieteni de calitate, constituie bilanțul firesc al unui băiat pe care experiența l-a înarmat cu mult bun simț, cu un mod de a vedea lucrurile foarte onest și cu măsură exactă în evaluarea oamenilor și evenimentelor din jur. ,,Programul” său de viață prezentat cu luciditate și franchețe în versurile pe care le scrie, reprezintă expresia acestei experiențe și a educației primite, reprezintă prin urmare ,,arta de a trăi” a unui bărbat în multe privințe: miner foarte bun și cinstit, soț corect, părinte iubitor, bun coleg.
,,Agate magice” e, într-un anume sens, cartea unei formații spirituale. Evocându-și copilăria și adolescența, Mihai LEONTE pune în versurile sale rolul moderator al mamei, imaginile rechemate din trecut se grupează în firul personalității exemplare a acestei femei, care exercită, mereu, asupră-i o putere călăuzitoare. Poetul reface cu acest prilej, un întreg sistem etic, de factură țărănească, în care ethosul autohton, cu adânci rădăcini în istorie, își spune, apăsat, cuvântul.
Intervine aici de asemenea recompunerea minuțioasă de situații și caractere, aparținând unor vremi mai îndepărtate sau apropiate. Dispoziția subiectivă a autorului nu-l împiedică să-și îndrepte, cu un interes egal, atenția spre lumea dinafară, pe care o evocă în realitatea ei vie, concretă. Sunt de reținut în acest sens poeziile dedicate minei unde lucrează până îndeplinește condițiile pensionării, a celor care încheie viața bunicii, prietenilor și nu în ultimul rand cele în care își arată dragostea sa față de soție și copii.
Scrise comunicativ aș zice, versurile lui Mihai LEONTE se citesc ușor și fãrã îndoială sunt pe gustul acelora care iubesc poezia.
De altfel, toate poeziile lui Mihai LEONTE ar putea fi considerate o pledoarie pentru înțelegerea vieții ca act de culturã dacã vreți, în care trebuie investitã, cu generozitate, toatã inteligența și capacitatea de înțelegere a omului pentru a-i dãrui frumusețe.
Poetul Mihai LEONTE nu se află la prima sa ispravă de acest gen. El a mai publicat și alte cărți.
În ,,Agate magice”, poetul s-a srtăduit să facă din fiecare poezie o adevărată ,,gură de rai”, și a izbutit. Această carte este o ,,nostimă “ conversație despre lume, adică despre fapte reale, despre trăiri, precum și despre reacția față de ele. Și cum faptele noastre sunt în mod obligatoriu, relieful istoric al timpului trăit de fiecare, iată-ne în fața reacției noastre vizavi de epocă și de principiile pe care le ilustrează sau le calcă în picioare, față de cei care ies mereu învingători. Până la urmă, o să vă dați seama, ceea ce titlul cărții ascunde paginile ei divulgă!
Acest volum de poezii este o apariție memorabilă în stil românesc, de clasă înaltă.

Rodica Elena LUPU
Directorul Editurii ANAMAROL Bucuresti
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 13, 2008 9:12 am

RIDICAREA IN GRAD

- Contactul cu poetul Mihai LEONTE, si ale sale ,,Agate magice” este binevenit, noi, cititorii, câștigând prin aceasta, nu numai o mare bogăție de informații, de momente de meditație și spirit. Dar, ceea ce este mai prețios, pătrundem, astfel, în acel sanctuar intim al gândurilor proprii unui om cum este Mihai LEONTE, care prin exemplul personal de competență cultură, de integritate morală, și-a adus contribuția la sporirea tezaurului făurit de omenire în poezie, și care va fi ,,recompensat” de noi cititorii, printr-o nouă, autentică și sperăm viitoare inspirație.
Bucuroasă că am putut împărtăși din înțelepciunea adevărurilor versurilor sale, din experiența binecuvântărilor vieții, care-i aduc pace, bucurie și dragoste în toate clipele, apreciez melodicitatea și calitatea poetică a textului. Exprimarea este minunată, ușor de citit, versurile curg simplu, simetric, logic și constant, fiind accesibile tuturor.
Cuvintele rostite sunt simboluri de bucurie, adevăr și dragoste, evocă sensibilitate și bunăvoință, un caracter vesel și optimist,șsi un farmec aparte de o minunată simplitate.
Pe lângă sentimente și gânduri folosește ca un important mijloc de comunicare experiența, individualitatea proprie făcând un nou efort de creație benefică purtând în sufletul lui anumite doruri, răbdări și temeri, pe care poetul nu caută să le alunge prin uitare.
Agatele magice sunt un fel de ierarhizare militară. Poetul Mihai LEONTE a fost ridicat în grad, și înălțat la un anumit rang superior. Din acest moment, acestuia i se va decerna un anumit obraz, un anumit chip, o anumită valoare superioară, din care nu are voie sa iasă.
Îi doresc grade cât mai înalte de acum încolo, în ierarhia poeziei. Acest volum va aduce o și mai mare satisfacție prietenilor, și o plăcută surprindere celor care nu l-au cunoscut până în prezent.

Colonel.(r.) Conferențiar Universitar Doctor
Doina BUMBUȚ
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 13, 2008 9:15 am

DRAGĂ CITITORULE

Parcurgând în clipele de răgaz ceea ce am scris, îți vei pune întrebarea firească: cine mai e și ăsta? Sigur nu am pretenția de a fi cineva. Am fost și am rămas un om simplu, plecat nu de la opincă, ci de la copilul desculț, care de la Sfântul Gheorghe și până la Ziua Crucii umbla desculț și era foarte fericit că piciorul nu-i era încorsetat de nimic. Carte am învățat mai mult iarna, dar ceea ce odată învățam nu mai uitam. Nu aveam toate cărțile, dar când le găseam le citeam și le țineam minte. Regret că nu am ținut un jurnal, căci acum după trecerea anilor, mi se pare că tot ce aș scrie nu ar mai fi autentic. Dintre poeziile scrise, acum când le-am tipărit, nu am schimbat aproape nimic. Oricine poate încerca să scrie, făcându-și din asta un crez. Trebuie însă să citești mult, trebuie să cauți mereu și poate vei reuși. Nu vă feriți să scrieți, căci scrisul rămâne un document.
Tu cititorule, gândește-te că propria ta conștiință îți va fi întotdeauna judecătorul suprem. Sigur, cei care m-au învățat carte nu mai sunt. Le păstrez o veșnică recunoștință, pentru că, adevăratul mormânt se află în sufletul fiecăruia dintre noi. Citind ceea ce am scris, vei găsi părți din mine și regret că nu am reușit să-ți dau mai mult. Personal nu mă pot autodefini, pentru că nu-mi găsesc adevăratele valențe. Dintre poeziile scrise unii cititori mi-au găsit fațete pe care sincer fiind, eu nu mi le-am descoperit. Să fie aceasta sclipirea diamantului neșlefuit? Singurul regret pe care îl am, este că nu mi-am folosit timpul pe care l-am avut în față.
Sfatul pe care îl dau celor care citesc scrierile mele este să se folosească de acea sfântă trinitate: muncă, recreație, odihnă.
Vă doresc multă sănătate și optimism!
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 13, 2008 9:16 am

PSALMUL CREDINȚEI MELE

Doamne când voi ajunge în fața TA, eu fiul TĂU Mihai, să mă judeci, să nu mă întrebi dacă am crezut în TINE. TU știi prea bine că am crezut în puterea TA, căci mi-ai fost întotdeauna pavăză și sfătuitor, altfel n-aș fi putut ajunge să merg până aici.
Când eram singur, foarte singur, doar TU mi-ai fost alături întărindu-mi credința. Știu că sufletul curat al mamei, TE-A rugat să nu mă lași în brațele deznădejdii. M-ai pus la încercări pentru a vedea cât sunt de slab, dar nu m-ai lăsat să cad. Mi-ai dăruit putere și mi-ai luminat calea, arătându-mi drumul pe care să merg. Întotdeauna TE-AM ascultat cu o evlavie ascunsă, fără să mă arăt semenilor. Atunci când am putut ȚI-AM ridicat rugi și TE- AM slăvit. Am greșit, dar TU ca un TATĂ iubitor m-ai iertat, și iarăși m-ai îndrumat spre lucrurile bune. Pentru asta sunt foarte fericit.
ÎȚI MULȚUMESC DOAMNE CĂ M-AI ÎNȚELES. EU AM CREZUT ÎN TINE. CEI CARE CRED ÎN TINE VOR AVEA PAZA TA. APĂRĂ-MĂ DOAMNE PÂNĂ LA CAPĂT, PE MINE ȘI PE URMAȘII URMAȘILOR MEI, AMIN!
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 13, 2008 9:17 am

MAMA...

Amintirile sunt acele clipe ce rămân neșterse în memoria cuiva, care au impresionat spiritul unui om. Păstrăm în amintire chipul omului drag. Pentru unii acest chip este al mamei care s-a aplecat spre ființa ta din prima clipă a vieții și până ai plecat departe în lume. Păstrez în suflet chipul mamei văzut într-o fotografie, mult mai târziu, când eram destul de mare pentru a putea citi. Toți cei care îmi vorbeau despre mama mea spuneau că era o femeie frumoasă, dar care s-a stins foarte repede răpusă de o boală pentru care încă nu se descoperise medicamentul, tuberculoza. Eu nu i-am păstrat chipul real în memorie, dar în sufletul meu este mai frumoasă decât în fotografie. Am păstrat-o în suflet oriunde și oricând, păstrându-i o amintire greu de descris în cuvinte.
Dorința mamei a fost să ajung profesor, dar viața nu m-a dus pe acel drum. Am ajuns maistru, profesând această meserie 21 ani, acesta ar fi echivalentul unui profesor, căci și maistrul este un fel de pedagog, dar cu alte mijloace. Am fost întotdeauna aproape de oameni, respectându-i. Mi-am respectat și colegii de muncă, nu am făcut nici un fel de diferențieri între muncitor și maistru. Astfel am considerat că visul mamei a fost îndeplinit, făcând din meseria mea una didactică, așa cum și-ar fi dorit ea. Numai cei care n-au avut în viața lor o mamă lângă e, pot spune ce mult înseamnă mama și cât de mult le-a lipsit în decursul vieții. Dragii mei cititori, cei care mai aveți mame respectați-le. Veți dovedi prin asta înaltul simț al umanității. Mai multe nu vă pot spune.
MIHAI LEONTE
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

DIN AL VIETII...poezie de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 13, 2008 9:19 am

DIN AL VIEȚII…

Cu toată dragostea soției mele ANA

Din al vieții larg pridvor,
Te uiți la diverse suveniri,
Închise cu lacăte fragile de dor,
Bătrânețe scrin cu amintiri.

Alergând prin Univers,
Am cules stea după stea,
Astfel m-am oprit din mers,
mi-am găsit perechea mea.

Ai observat că eu trăiesc,
Mereu cu zâmbetul pe buze,
Îți spun sincer te iubesc,
Fiind tu singură-ntre muze.

Când iubești e lumea plină,
De trandafiri și multe flori,
Orice zi e mai senină,
Chiar cu cerul plin de nori.


Ultima editare efectuata de catre in Mier Ian 16, 2008 5:10 pm, editata de 1 ori
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Stimate Mihai LEONTE

Mesaj  lisabeth la data de Dum Ian 13, 2008 12:29 pm

Aveți un suflet mare, așa am reușit să intru și eu în posesia AGATELOR MAGICE, pentru care nu vă pot mulțumi îndeajuns de mult niciodată. Vă doresc multă poezie frumoasă, sănătate, putere de muncă și aceeași dăruire ca până acum.


Cu prețuire, o mică admiratoare de la Alba Iulia

lisabeth.
avatar
lisabeth

feminin Numarul mesajelor : 22
Varsta : 38
Localizare : alba iulia
Data de inscriere : 12/01/2008

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Eugen la data de Dum Ian 13, 2008 12:34 pm

Lisabeth ai dreptate ! Domnul Mihai Leonte este foarte priceput in ceea ce face si sper sa ne încânte si pe viitor cu minunatele lui poezii ! cheers

_________________
Nu-ti visa viata ! Traieste-ti visele !
avatar
Eugen
Admin
Admin

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 37
Localizare : Dk
Data de inscriere : 11/01/2008

http://galaxiagandirii.forumhit.ro

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Ian 16, 2008 5:02 pm

lisabeth a scris:Aveți un suflet mare, așa am reușit să intru și eu în posesia AGATELOR MAGICE, pentru care nu vă pot mulțumi îndeajuns de mult niciodată. Vă doresc multă poezie frumoasă, sănătate, putere de muncă și aceeași dăruire ca până acum.
Cu prețuire, o mică admiratoare de la Alba Iulia
lisabeth.
***
Distinsa si pretuita colega Lisabeth,
Iti multumesc pentru caracterizarea ta deosebit de magulitoare. Nu am facut decat un gest simplu de pretuire, pentru cea care m-a apreciat, inainte de a-i OFERI ceva. Ca ne reintanim aici ca si pe alte site-uri, este cel mai elocvent fapt; avem preferinte comune. NO COMMENT!
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Ian 16, 2008 5:05 pm

Eugen a scris:Lisabeth ai dreptate ! Domnul Mihai Leonte este foarte priceput in ceea ce face si sper sa ne încânte si pe viitor cu minunatele lui poezii ! cheers
*
Distinsule Admin Eugen,
Ne cunoastem de mai multa vreme si nu puteam refuza invitatia de a fi prezent in site-ul tau.
Creatiile mele iti sunt destul de cunoscute, insa le voi aduce si pe acest site cu placere.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

PENSIONAR MINER...poezie de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Ian 16, 2008 5:08 pm

PENSIONAR MINER…

Reumatisme,
Unul peste altul,
Care fac psihoze,
Adunate în picioare
Nelipsitele artroze.
Obrajii reci,
Lipsiți de roze,
Copastii strâmbe,
Dezgolite,
Plămânii plini
De silicoze.


Ultima editare efectuata de catre in Mier Ian 16, 2008 5:09 pm, editata de 1 ori
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

SIMFONIA CIOFULUI...poezie de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Ian 16, 2008 5:08 pm

SIMFONIA CIOFULUI…

Nu vreau cedrii din Liban,
Nici să mă scald în Nil,
Vreau răchiți în satul meu natal,
Să mă simt din nou copil.

Am ascultat la Ciofu simfonia,
Din ape limpezi curgătoare,
Cântând prin unde veșnicia,
Trimisă prin susur de izvoare.

Oare de ce de multe ori,
Mă cuprinde dor de casă,
De fânațele cu flori,
Și grădini cu iarba grasă?

Drumule să mă asculți,
Revin în satul meu natal
Încălțat, și nu desculț,
Cu două cârje de metal.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Ian 24, 2008 8:32 am

BLOCURI

Piramidele pătrate,
Cu ochi sparți,
Pietre măcinate,
Foste munți înalți.
Varul cu semne

Vechi, soroc,
Dragul meu,
Ești la bloc.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Ian 24, 2008 8:33 am

DE CE SĂ MORI?

mamei mele decedata in 23 mai 1943

Mama mea nu te-am uitat,
Îți păstrez poza ta veche
Într-un tablou la cap de pat,
Ca icoană în perete.

Mama mea frumoasă zână,
A plecat în zi de primăvară,
Plângea ținându-mă de mână,
În suflet cu durere amară.

Când pleci în luna Mai de acasă,
Cu alai de plâns și flori,
O întrebare simplă nu te lasă,
De ce să mori? De ce să mori?
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 27, 2008 11:27 pm

GÂNDURI…

Gânduri volatile,
Care merg departe,
Gânduri comprimate,
În viață și moarte.
Gândul efemer,
Neelucidat,
Devenind concis,
Pe tine,
Te-a chemat.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Ian 27, 2008 11:29 pm

VEȘNICUL RESPECT

Le păstrez veșnic respect,
Celor ce mi-au dat povață,
Nu mai am nici un regret,
Am trecut timid prin viață.

Așternute-s peste noi,
Amintirile păstrate,
Anii tineri, anii noi,
Au plecat departe.

Anii cei trăiți din plin,
Transformați în amintiri,
Descătușatele trăiri.

Din toți anii tinereții,
Cu trăiri acuma arse,
Am trecut în cartea vieții,
Nu mai clipele frumoase.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Feb 07, 2008 5:48 pmPLEC ÎN TIMP…


Plec în timp,

Într-un adânc de timp,

Care a fost cândva,

Când mama mă legăna.

Mi-a rămas doar unda,

Trimisă șăgalnic,

De ochii ei vioi,

Deveniți triști

Mai apoi,

Înainte de a pleca.

Dormi liniștită mamă,

Te păstrez curată,

Neîntinată icoană.

avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  simina la data de Sam Feb 09, 2008 11:58 am

Superbe versuri...
Ma bucur ca am deschis acest subiect si am reusit sa intru timid in lumea unui mare intelept.
Mi-ati adus aminte de tatal meu, un om deosebit de intelept...
Doar el mi-a pastrat caietul cu peziile scrise de mine in adolescenta...
Din pacate tata a plecat de mult la ingeri iar caietul s-a ratacit din nou prin podul casei parintesti.
Acum am realizat ca merita sa-l caut ...

Vad ca sunteti un om care stie cum sa incurajeze scrisul...care stie cum sa-i dea aripi unui copil...
Va multumesc pentru tot ce ne transmiteti !

avatar
simina

feminin Numarul mesajelor : 204
Varsta : 48
Localizare : Suceava
Joburi/Distractii : SCRIITOARE
Stare de spirit : MEREU OPTIMISTA
Data de inscriere : 15/01/2008

http://relaxare.wordpress.com/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Feb 28, 2008 8:27 am

SPRE APOGEU…

Nu-ți lăsa în suflet mucegai,
Nici păianjeni de tot felul,
Valorifică tot ce ai,
Atingându-ți astfel țelul.

Stăruitor continuă în luptă,
Obstacolele să le ignori,
Orice greutăți tu le înfruntă,
Cu cer senin fără de nori.

N-am vrut să stau mai liniștit,
În râul vieții eu m-am avântat,
Orice obstacol am întâlnit,
L-am trecut, în urmă l-am lăsat.

Privesc senin în amintire,
Fără să-mi reproșez ceva,
Mă cuprinde sfânta liniștire,
Care este viața mea.

Am învins tot ce a fost greu,
Cu popasuri foarte scurte,
Mergând încet spre apogeu,
Am urcat pe trepte rupte.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Mar 05, 2008 5:03 pm

SENECTUTE

Bătrâne păstrează
În suflet,
Amintiri albe,
Ca părul tău.
Albul te va face
Mai puternic,
Pentru a continua
Pașii în timp.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

CAND SCRIU INTELEPTII

Mesaj  simina la data de Joi Mar 06, 2008 12:17 am

CAND SCRIU INTELEPTII

Batranu-ntelept se gandeste,
La viata ce-n urma asteapta,
Se uita pe geam si priveste,
La viata ce pare nedreapta.

Batrane ia tocul si scrie,
Transmite incet calde ganduri,
Si lasa copilul sa-nvete,
Gandu-ntelept printre randuri.

Si nu te opri iar in ganduri,
Cand viata isi canta arcusul,
Aduna smaralde in randuri
Si lasa omenirii prinosul.

Doar tu stii a lumii durere,
Si stii leacul sfant cautat,
Ia tocul si scrie-n tacere,
Ai clipei ascuns leac uitat .

avatar
simina

feminin Numarul mesajelor : 204
Varsta : 48
Localizare : Suceava
Joburi/Distractii : SCRIITOARE
Stare de spirit : MEREU OPTIMISTA
Data de inscriere : 15/01/2008

http://relaxare.wordpress.com/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Mar 27, 2008 7:02 am

simina a scris:CAND SCRIU INTELEPTII

Batranu-ntelept se gandeste,
La viata ce-n urma asteapta,
Se uita pe geam si priveste,
La viata ce pare nedreapta.

Batrane ia tocul si scrie,
Transmite incet calde ganduri,
Si lasa copilul sa-nvete,
Gandu-ntelept printre randuri.

Si nu te opri iar in ganduri,
Cand viata isi canta arcusul,
Aduna smaralde in randuri
Si lasa omenirii prinosul.

Doar tu stii a lumii durere,
Si stii leacul sfant cautat,
Ia tocul si scrie-n tacere,
Ai clipei ascuns leac uitat .

***
Multumesc Simina de flatantele aprecieri. No comment.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Mar 27, 2008 7:04 am

ORICÂTE CUIE !!!

Oricâte cuie mi-ați bătut,
Încercând să fiu distrus,
Eu am luptat și am tăcut,
Pentru a ajunge sus.

Nu mai încercați zadarnic,
Să demolați ce am construit,
Voi merge înainte falnic,
Cu pași mărunți spre infinit.

Mă criticați că nu-s modest,
Eu vă arăt doar cine sânt,
Cum am trecut al vieții test,
N-am fost o umbră pe pământ.

Am să trec și eu în neființă,
Fiind un simplu muritor,
Am avut o singură dorință,
Să fac ceva folositor.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mar Apr 15, 2008 8:26 am

TĂCEREA…

Tăcerea nu e
De aur
Plăcută nu e,
Căci nimeni
Nu spune,
Ce frumos,
A tăcut.

avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum