MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 25, 2008 11:03 pm

Mihai LEONTE


Motto:
,,Prin dragoste și credință, poți realiza multe lucruri”.
BIBLIA, din Proverbele Împăratului SOLOMON


MIRAJELE ALBASTRE

Poezii și alte scrieri


dedic aceste creații soției mele ANA, familiei mele,
cititorilor, celor care mă iubesc și prețuiescSponsorii acestui volum:

Primăria orașului MOLDOVA NOUĂ – Sponsor principal
S.C. BĂLEANU SERVCOM S.R.L Moldova Nouă
Doctor Ioan GUGA, Senator de Caraș-Severin 2000-2004
Costică Doru ANDRONIC, Patron Moldova Nouă
S.C. Pro Marketing Reșița, director Dan GHEORGHIU


EU, Mihai LEONTE,
MULȚUMESC CELOR CARE M-AU SPRIJINIT ÎN EDITAREA ACESTUI VOLUM PENTRU GENEROZITATE


Volumul Mirajele albastre a iesit de sub tipar si se afla in mana autorului.


Ultima editare efectuata de catre Mihai LEONTE in Vin Sept 17, 2010 7:15 am, editata de 1 ori
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 25, 2008 11:04 pm

DISTINSUL MEU CITITOR,

Când vei răsfoi paginile acestui volum, vei păși în sufletul și viața mea. Sigur nu vei găsi totul despre mine, nu pentru faptul că nu am dorit să vă dau totul, ci pentru că nu am reușit să scriu totul așa cum aș fi vrut. Prin asta înțelegându-se că nu mi-am găsit cele mai potrivite cuvinte, prin care să redau simțirile mele sufletești. Am scris doar ce am văzut, și nu vreau să scriu ficțiuni.
Încă nu am ajuns la finalul sacului, pot să fiu mulțumit cât de cât.
Mihai LEONTE nu este un scriitor, el este acel om care dealungul vieții a trăit intens, uneori la cote maxime. Poate nu mi-am îndeplinit toate visurile mele. Important pentru mine a fost să învăț o meserie, și daca această meserie a fost cea de miner, nu am regretat că am învățat-o și am practicat-o. Am trecut prin treptele meseriei, de la ucenic la maistru principal minier.
Am început să scriu din anii școlii profesionale, și poate cu mult înainte, dar cel care mi-a arătat tainele scrisului a fost profesorul Pavel RANGA, responsabilul Cenaclului literar Pavel DAN din Turda. Mi-am adunat scrierile dispersate pe multe caiete și foi volante, numai când am ajuns la Moldova Nouă. Cu toate că am scris la diverse reviste și ziare, însă când mi se citea biografia și meseria, mi se dădeau răspunsuri evazive. În anii de după revoluție, l-am cunoscut pe ziaristul Constantin ȚIGĂNELE, care citindu-mi scrierile, m-a convins că merită să fie făcute cunoscute. Pot spune că al doilea om care m-a scos din umbră a fost Marian COCEAN, patronul unei tipografii pentru imprimate, care fără să-mi solicite vreun ban, mi-a tipărit prima plachetă de poezii; ALB-NEGRU, în anul 1999.
Motto-ul meu este;
,,Voi fi fericit când cineva îmi va recita doar un singur vers''.
Poezia fiind o infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise!
Sunt fericit totuși că poezii de ale mele sunt citate de persoane diverse, pe care le iau drept un motto personal. Acest lucru este mult mai valoros decât orice alt premiu.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 25, 2008 11:05 pm

AMINTIRI DESPRE MINE…

( Autobiografie )

Mă numesc LEONTE MIHAI, născut la data de 19 ianuarie 1941, în comuna Bunești, județul Suceava, din părinții Vasile și Elena-Jănița LEONTE, născută CONDURACHE.
Primele 4 clase elementare le-am urmat în satul natal, clasele 5 și 6 în centrul de comună BUNEȘTI, iar clasa a 7-a am absolvit-o la cursurile fără frecvență în 1961 la Zlatna.
Între 1957 și 1961 am urmat cursurile Școlii Profesionale de Mineri Zlatna, regiunea HUNEDOARA.
De la 1 iulie 1961 până la 18 august 1962 am lucrat ca muncitor miner la I.M.Ghe. Doja ZLATNA. Din noiembrie 1962 am lucrat ca miner la E.M. BAIA de ARIEȘ, regiunea CLUJ. În perioada 1963-1966 am urmat cursurile Liceului Seral Baia de Arieș, însă semestrul II al clasei a X-a l-am absolvit la Liceul Seral Valea Călugărească. Liceul l-am absolvit cu diploma de bacalaureat în 1972 la Liceul Real Moldova Nouă, secția Serală.
Din noiembrie 1966 am lucrat la I.M. Moldova Nouă ca miner până în 15 septembrie 1968 când am fost selecționat pentru școala de maiștri pe care am urmat-o și am absolvit-o în iunie 1969.
De la 1 iulie 1969 am lucrat ca maistru miner subteran până la 1 septembrie 1980 când am fost promovat maistru principal minier subteran. Toată această perioadă, până la 1 mai 1990 când m-am pensionat, am lucrat numai în cadrul Întreprinderii Miniere Moldova Nouă.
În anul 1967 m-am căsătorit cu Ana Martinovici cu care avem doi copii:
Leonte Marius Dan născut la 2 aprilie 1968, mecanic miner subteran până în 2006, actualmente lucreză în alt domeniu, căsătorit, și are un copil Ovidiu, născut în 1991.
Leonte Amelia Elena născută la 11 mai 1969, căsătorită, actualmente cetățean al S.U.A., și lucrează la Spitalul Municipal HARTFORD din Connecticut, fiind absolventă a unei facultăți de management.
Pe tot parcursul activității din producție am fost colaborator al Sindicatului Miner, fiind organizator de grupă permanent, și sporadic în conducerea superioară. Am făcut parte în permanență din conducerea Casei deAjutor Reciproc din întreprindere, fiind o perioadă și vicepreședinte.
În permanență, am continuat unele activități extraprofesionale ca: 1963-1965 am frecventat Cenaclul Literar „PAVEL DAN” Turda, unde am debutat cu poezia „Artist în minerit” în ziarul „Turda Nouă”.
Din 1976 am devenit membru al Asociației Filateliștilor din România, Cercul filatelic ,,Danubius” Moldova Nouă, unde am avut diverse funcții de conducere, fiind evidențiat cu Diploma cu rangul; Medalie de Argint de către asociație.
În perioada 1978-1982 am jucat șah prin corespondență la diverse turnee interne printre care și Cupa României.
După ieșirea la pensie în 1990, considerând că e necesar ca bătrânii să-și poată apăra drepturile, am inițiat înființarea Asociației Pensionarilor „Clisura Dunării” și apoi la fondarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă. Ambele organizații au fuzionat în ianuarie 1993 având o conducere unică, al cărei președinte am fost ales inițial, și reales până în prezent.
În 1994 cu ambele organizații am aderat la Uniunea Generală a Pensionarilor din România, fiind ales în Consiliul Național în 1994 și reales în 1998.
La alegerile locale din 1992, am fost ales consilier independent al orașului Moldova Nouă, și apoi consilier județean independent pentru județul Caraș-Severin. Actualmente nu fac parte din nici un partid politic. Sunt membru al Alianței pentru Pace din România filiala Caraș-Severin. Colaborator al Asociației Pro-Democrația Club Reșița. Mai sunt membru al Asociației Amatorilor de Știință și Cultură București, unde este președinte profesorul Claudiu VODĂ, cunoscut autor de lucrări științifice pentru tineret.
Ca hobby, am fost și sunt fotograf amator, inițiind și organizând din 1998 la Moldova Nouă Expoziția Fotografică „Bătrânii noștri” care are loc în fiecare an la 1 octombrie cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.
Am reușit să-mi tipăresc creațiile începând cu anul 1999 astfel;
• 1999 - a apărut placheta ,,Alb negru’’ (volum de poezii)
• 2000 - a apărut placheta ,,Nostalgii’’ (volum de poezii)
• 2001 - a apărut placheta ,,Valențe medii’’ (volum de poezii)
• 2001 - a apărut placheta ,,Reverii adverse’’ (volum de poezii)
• 2002 - a apărut volumul ,,Meditații admise’’
• 2004 - a apărut volumul ,,Apogeul metaforic’’
• 2006 - a apărut volumul ,,Agate magice’’
• 2006 – a inițiat apariția volumului antologic al poeților de pe NET; Spiralele vieții
• 2007 – a inițiat apariția volumului antologic al poeților de pe NET; Drumurile vieții
- 2008 – selecționat în volumul antologic; Freamăt de dor la Editura 3D.
- 2008 inițiază apariția volumului antologic al poeților de pe NET; Mirajele vieții, care va apare la Suceava.
Începând cu anul 1999 participă la toate edițiile Zilelor Culturii la Moldova Nouă, prezentându-și volumele tipărite publicului larg, dar și invitaților acestor manifestări anuale.
În 08 august 2002, Consiliul Local al comunei Bunești, județul Suceava mi-a acordat titlul de „Cetățean de onoare” al acestei comune.
În februarie 2002 am fost invitat de către regretatul poet Ion CHICHERE, la Cenaclul Semenicul din Reșița, unde am susținut o seară de poezie împreună cu membrii acestui cenaclu.
Am avut diverse colaborări, începând din 1994, la ziarul „TIMPUL” din Reșița, în apărarea intereselor și drepturilor pensionarilor, ca și a tuturor persoanelor defavorizate. De asemenea colaborez și la postul de radio Timișoara, cu realizatorii emisiunii „Vârsta a Treia”.
Am colaborat și la ziarul „POȘTAȘUL” cât și la alte publicații.
Întrând în rândul NET-iștilor, activitatea mea a fost mult ușurată prin răspândirea cu repeziciune a scrierilor personale, dar și încurajarea celorlalți autori tineri, și mai puțin tineri, căutând să le promovez creațiile pe diverse site-uri, dar și prin volumele antologice menționate.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 25, 2008 11:05 pm

Genealogia lui Mihai LEONTE, completări la biografie

Sunt născut în zodia Capricornului, iar după zodiacul chinezesc sub semnul Dragonului de Metal. Aceste semne zodiacale mi-au purtat noroc până în prezent, și se pare că m-au plasat pe o linie a vieții destul de favorabilă. Provin dintr-o familie de țărani autentici din acel sat Petia, prin care trece un pârâu liniștit denumit simplu: Ciofu.
Bunicii mei dinspre tată se numeau Domnica și Gheorghe LEONTE. Nu dețin alte date despre dumnealor. Tatăl meu Vasile LEONTE născut la 3 februarie 1917 și decedat la 29 aprilie 1987, mai avea încă 6 frați. După datele care le dețin ei erau; Ana, Elena, Paraschiva, Dumitru, Ioan și Marița.
Ana a fost căsătorită cu Gavril IACOB, de profesie mecanic la o moară din Fălticeni.
Elena, căsătorită în satul Hârtop cu Neculai Vasilache. Satul Hârtop este vecin cu satul nostru Petia. Tot la Hârtop s-a căsătorit și mătușa Marița, sora cea mai mică a tatei, căsătorită cu Ilie MITREA. Paraschiva, adică mătușa Chița, cum i se zicea, a fost căsătorită cu Moș Neculai TĂNASĂ, un
gospodar deosebit, cu multe hectare de pământ și multe oi. Tata lui moș Neculai, era moș Lixandru unul dintre cei mai vestiți ciobani ai locului. Fratele tatei Dumitru a murit cam timpuriu, și nu prea am amintiri despre dumnealui. Cel mai apropiat mie, a fost unchiul meu Ioan LEONTE, născut la 21 septembrie 1923 și decedat la 26 mai 1991, căruia toți îi spuneau Nicuță, fiind cel mai mic dintre băieți. Moș Nicuță a făcut armata la jandarmi, și apoi a lucrat în miliție până prin 1953, de unde a fost trimis la munca de jos, la Fabrica de sticlă Turda. Pot spune fără să greșesc ca era cel mai școlit dintre toți ai familie LEONTE. Dumnealui mi-a insuflat în pemanență dorința de a ști cât mai mult. Revenind la tatăl meu știu că era un om simplu, adică avea 7 clase făcute în perioada interbelică, dar știa să scrie la mașina de scris, și datorită acestui fapt a îndeplinit foarte mulți ani funcția de contabil(socotitor) la C.A.P.-ul din comuna noastră Bunești.
Bunicii dinspre mamă știu doar că se numeau Ioana și Gavril CONDURACHE. Pe bunica Ioana am prins-o în viață cât de cât, dar n-am apucat să mă bucur prea mult de dragostea ei pe care o simțeam la acea vârstă atât de fragedă pentru mine. Simțeam ceva atât de plin când mă aflam lângă acea ființă încât mi-a dat putere mult mai târziu. Despre mama mea Jănița-Elena CONDURACHE, născută la 7 august 1919 și decedata la 23 mai 1943 nu prea am ce spune, fiindcă nici nu știu prea multe despre dumneaei. Mama a mai avut încă 5 frați. Maria născută în anul 1911 și decedată la 23 martie 1946, căsătorită în satul Rădășeni cu Toader SANDU, cu care a avut 3 copii; Constantin născut la 21 mai 1926 și decedat la 9 octombrie 1951, Ana născută la 5 ianuarie 1928, căsătorită cu Toader TUDOSE, nu a avut copii. Elena, născută la 28 septembrie 1929, căsătorită cu Constantin ANDRIEȘ cu care a avut 4 copii; Mariana, Ionel, Viorica și Adrian. Elena ANDRIEȘ fiind cunoscută ca poeta de la Rădășeni.
Ioan CONDURACHE fratele mai mare al mamei a fost căsătorit de 2 ori, având din prima căsătorie un fiu; Gheorghe CONDURACHE. Mătușa Nastasia, născută la 18 martie 1914, și decedată în 3 martie 1992, sora mamei a fost căsătorită în satul Uncești cu Toader DEDIU, care a murit pe front în al doilea război mondial, cu care a avut 4 copii; Eleonora, născută la 1 decembrie 1935 și decedată la 7 august 2001. Nicolai DEDIU, născut la 23 noiembrie 1937 și decedat la 1 ianuarie 2004. Vasile DEDIU, decedat, despre care nu dețin mai multe date. Maria DEDIU, născută la 11 septembrie 1943. Mătușa Zamfira, sora mamei a murit de tânără. Moș Ștefan CONDURACHE, născut la 5 septembrie 1921 decedat la 23 septembrie 1992, a fost căsătorit cu Marița BUCĂTARU, cu care a avut 3 copii; Felicia, născută la 23 septembrie 1948 decedată cam pe la 10 ani. Miluță, născut la 20 octombrie 1951 și Dănuț, născut la 1 noiembrie 1958, căsătorit cu Viorica PĂIUȘ, născută la 1 martie 1961, având la rândul său 3 copii; Gavril, Anca Mihaela si Ștefan.
Pentru conformitate semnez cu numele întreg; LEONTE Mihai, născut la 19 ianuarie 1941, în satul Petia, comuna Bunești, județul Suceava, țara România.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 25, 2008 11:06 pm

ÎMI REPROȘEZ MIE!!!

Sunt mândru că am izbutit să trec prin viață într-un mod cât se putut cu demnitate. Este adevărat că în cultura mea sunt destule carențe. Dar mă întreb, și întreb câți sunt acei care stăpânesc o cantitate suficientă de cultură? M-am străduit să merg înainte, prin toate câte au fost. Bune și rele, greutăți sau bucurii. Poate nu am făcut suficient. Aici intervine o latură ceva mai dificilă de analizat. Întrebați-i pe cei care au avut totul și n-au realizat nimic. Dacă toți ar fi încercat să facă ceva util, azi omenirea ar fi mult mai departe. Sunt destul de mulți care așteaptă să li se dea totul, dar nu dau societății nimic în schimb. Am avut și voi avea respect pentru cei care și-au înfruntat destinul mergând înainte prin cele mai mari și multe greutăți. Acei care au crescut sumedenie de copii. Acei care se încăpățânează să trăiască în cele mai izolate locuri, în sate uitate de lume, crescând vite și alte animale. Adunând iarba fir cu fir pentru asigurarea hranei pentru aceste animale pe timpul iernii. Acei oameni care au rămas în satele lor acolo unde nu ajunsese agricultura așa zisă socialistă. Sper că în mare parte mi-am făcut datoria față de semenii mei și față de societate. Că nu am făcut mult mai mult, mă consider vinovat pentru că nu am avut destulă înțelepciune pentru a face mai mult. Nu aș fi eu primul dezamăgit și nici ultimul. Ilustrul savant și creator Leonardo da Vinci(1452 - 1519) spunea că este nemulțumit de tot ce a făcut, căci considera că nu a făcut suficient. Câți oameni ca Leonardo da Vinci, recunosc faptul că au realizat prea puțin pentru umanitate?
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iun 25, 2008 11:06 pm

AȘTEPT

Aștept să vină zorile,
Să văd cerul limpede senin,
Să-ți ofer toate florile,
Să știm mereu că ne iubim.

Mă voi pierde în amurg,
Să revăd cerul înstelat,
Să aud buciumul prelung,
Să stau cu tine îmbrățișat.

Te înconjur toata în privire,
Îți trimit gânduri curate,
Îți dăruiesc a mea iubire,
Dar tu ești așa departe!
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Ce faci destinule?...poezie de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Lun Iun 30, 2008 7:15 am

CE FACI, DESTINULE?

Ce faci, Destinule, cu mine?
De ce mă trimiți la Stele?
Sunt Muritor, nu se cuvine,
Să mă ridic atât de sus, la ele!

Am visat să am o Stea,
Dar nu pot să o ajung!
Ea se strecoară prin perdea,
Ale ei raze mă străpung.

Am fost mereu un visător,
Și un romantic Incurabil,
Prin Universul veșnic, Trecător,
Nu pot să fiu Inconfundabil.

Steaua va rămâne sus, în zare,
Eu voi fi aicea pe Pământ,
Lumina va veni din depărtare,
Iar eu? Doar IMNE am să-i cânt!
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  simina la data de Lun Iun 30, 2008 3:47 pm

Felicitarii stimate poet Mihai Leonte pentru toate realizarile din viata dumneavoastra si in special pentru volumul Mirajele albastre pe care il dedicati cu atata caldura sotiei dumneavoastra.

Va multumesc pentru ca mi-ati trimis volumul integral si asa am avut ocazia sa descopar cuvinte si ganduri de o deosebita sensibilitate.

Ieri am citit cu interes: ÎMI REPROȘEZ MIE!!!

Azi am recitit acest text:
"Am avut și voi avea respect pentru cei care și-au înfruntat destinul mergând înainte prin cele mai mari și multe greutăți. Acei care au crescut sumedenie de copii. Acei care se încăpățânează să trăiască în cele mai izolate locuri, în sate uitate de lume, crescând vite și alte animale. Adunând iarba fir cu fir pentru asigurarea hranei pentru aceste animale pe timpul iernii. Acei oameni care au rămas în satele lor acolo unde nu ajunsese agricultura așa zisă socialistă. Sper că în mare parte mi-am făcut datoria față de semenii mei și față de societate. "

Admiratia dumneavoastra fata de omul care da ceva societatii sau cum se spune in termeni populari "lasa ceva in urma lui " este sincera si porneste dintr-un suflet mare.
Va multumesc pentru ca mi-ati adus aminte ca :
In fata lui Dumnezeu toti suntem egali...de la cel mai mic copilas ...pana la cel mai mare Imparat...toti avem doar un trup si-un suflet ...dar si faptele noastre care stau marturie peste timp!
Va multumesc maestre pentru carte!
Tin in palmele mele nestemate,
De-un suflet mare adunate.


Ultima editare efectuata de catre simina in Joi Aug 07, 2008 6:13 pm, editata de 1 ori
avatar
simina

feminin Numarul mesajelor : 204
Varsta : 48
Localizare : Suceava
Joburi/Distractii : SCRIITOARE
Stare de spirit : MEREU OPTIMISTA
Data de inscriere : 15/01/2008

http://relaxare.wordpress.com/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Sam Iul 05, 2008 6:45 am

SIMT IUBIREA TA

Simt iubirea ta pătrunsă,
In orice privesc, și e bogată,
Mi-o dezvălui neascunsă,
Dăruindu-mi te toată.

Aș vrea să mă întruchipez,
Să fiu spiritul din frunză,
Iar atunci când mă visezi,
Să te simt în inimă ascunsă.

Te infiltrezi încă din amurg,
În tainițele inimii rebele,
Ce toată ființa o parcurg,
Precum cometele prin stele.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Iul 06, 2008 3:16 pm

UN ALT UNIVERS

Un Univers venit la tine,
Pe care poate l-ai visat,
Să-ți aducă clipele sublime,
De vreo Ursită destinat.

Gândurile nu se îneacă în mare,
Nu le poți pune gratii și zăbrele,
Ele călătoresc în visare,
Prin Univers, printre stele.

Nu alimenta zilnic tristețea,
Caută bucuria ce izbucnește,
Readu-ți din nou tinerețea,
Viața e frumoasă, IUBEȘTE!
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mar Iul 08, 2008 7:02 am

BIDIVIUL TIMP...

Încalec pe bidiviul timp,
Căci el sigur merge înainte,
Nu-mi cere nimic în schimb,
Nici măcar să fiu cuminte.

L-am potcovit pe bidiviu,
Cu mult frumoase amintiri,
Pe care le păstrez, le știu,
Ale vechilor și noilor iubiri.

Cu bidiviul am trecut furtuni,
Și totuși am mers mai departe,
Toate mi s-au părut minuni,
Înscrise în a vieții carte.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mier Iul 09, 2008 7:48 am

NĂVODUL TIMPULUI...

Rupeți a timpului năvod,
Plecați pe al vieții drum,
Uitați de gropi și glod,
Terminați ce ați început acum.

Gustați încet din fructul iubirii,
Nu vă grăbiți! Încet îl savurați,
Nu risipiți esența fericirii,
De care sunteți încărcați.

Iubirea și viața, o luptă nebună,
Din care vrem să ne înfruptăm,
Toate în suflet se adună,
Pentru vecie le păstrăm.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Sfidare!...poezie de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mar Iul 22, 2008 12:41 pm

SFIDARE !

Sfidând arcul peste timp,
Ignorând marea distanță,
Îmi iau gândul și mă plimb,
Lângă tine în vacanță.

Sar peste lanțul de munți,
Cu gândul să ajung la tine,
Liniștită și tăcută mă asculți,
Trăind clipele sublime.

Aș vrea să fiu acea iubire,
Din care noi ne-am zămislit,
Să încrustăm marea fericire,
Pe care iată ne-a unit.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Lăsați...poeziede Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Iul 24, 2008 7:17 am

LĂSAȚI...

Lăsați albinele să zboare,
Nu le îngrădiți mișcarea,
Vor căuta suprema floare,
Pe câmpii, cât cuprinde zarea.

Nu închideți cercul iubirii,
Lăsați gândul în mișcare,
Căci în calea fericirii,
Nimic nu o să-l doboare.

Nu luați copiilor jucăria,
Nu puneți sufletului cătușe,
Lăsați-l să poarte nostalgia,
Acelor gânduri jucăușe.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Tablou inert!...poezie de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Vin Iul 25, 2008 7:35 am

TABLOU INERT !

Mi-aș dori să fiu tablou inert,
Pe un perete în camera ta,
Când nu ești să te aștept,
Iar când vii, să te pot vedea.

Când dormi, săruturi să-ți răpesc,
Să nu afle nimeni că te-am sărutat,
Să rămână o taină, că te iubesc,
Cum nu te-a iubit un alt bărbat.

Da, vreau să-ți fiu eu Zburătorul,
Să-ți pătrund în inimă discret,
Căci nu se știe dacă viitorul,
Ne va oferi ceva concret.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Tu, ești Divină!...poezie de Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Sam Aug 02, 2008 8:11 am

TU EȘTI DIVINĂ !

Pentru mine ești cea mai frumoasă,
Tu m-ai adus pe pajiștea iubirii,
Trimițându-mi raza luminoasă,
Din mirificul tărâm al fericirii.

Tot ce e frumos la tine se adună,
Să îmi aduci al iubirii parfum,
Tu scoți aur din raze de lună,
Să fie inimile noastre împreună.

Peste buzele tale calde,
Se abate o tainică lumină,
Adusă din soare, si stelele toate,
Eu te ADOR, cum ești; DIVINĂ.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Sam Oct 04, 2008 6:35 am

AȘ ALERGA

Cum aș alerga cu tine,
Pe câmpii cu Sânziene?
Cum m-aș tăvăli cu tine,
Prin moldavele troiene?

Cum ar fi să te sărut,
Peste fragile din buze?
Cum ar fi să împrumut,
Zâmbete de mult apuse?

Tot întreb; și ce? și cum?
Dar răspunsuri nu găsesc,
Îți trimit doar gândul bun,
Și un sincer; te iubesc.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Oct 09, 2008 5:48 am

LA IZVORUL DORULUI

Aleargă gândurile în zbor,
Adună-le tu cântăreț din liră,
Trimite-le departe la izvor,
Unde iubirea se resfiră.

O fugă nebună se încinge,
Cuprinsă-mi e ființa de dor,
Nici o apa nu-l poate stinge,
Și nici să-l oprească din zbor.

Simt furtuna. Iubirea-i departe,
Zgomot de ape, liniște în cer,
Vino lângă mine aproape,
Căci știi bine; Te prefer.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mar Oct 14, 2008 4:49 am

CLIPE FRUMOASE

Îngerii împrăștie petale,
Se scaldă în privirea ta,
Adunând iubirile totale,
În toată ființa mea.

Pe sânii tăi, doi albi crini,
Îmi odihnesc pudic privirea,
Mângâindu-mă, tu îmi alini,
Orice necaz. Ești fericirea.

Palmele tale, aripi de înger,
Le simt ca adierea de mătase,
Din realitate urc spre cer,
Să nu pierd clipele frumoase.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Dum Oct 19, 2008 6:26 am

VINO!

Vino să te plimb prin viile în muguri,
Să-ți alung din suflet tristețea,
Să culegem a iubirii struguri,
Să reînviem în inimi tinerețea.

Să-ți aduc lumina în privire,
Amândoi prin vise să întinerim,
Să ai în suflet doar fericire,
O singură ființă să devenim.

Să plecăm acolo unde arde,
Sărutul florilor din luna Mai,
Sub al iubirilor stindarde,
Să-ți spun; Nu pleca, mai stai!
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mar Noi 04, 2008 8:55 am

ALERG PE PAJIȘTEA ALBASTRĂ

Am căutat pe cer o stea,
Aruncându-i nocturne priviri,
Ca drept răspuns îmi trimitea,
Luminoase, blândele-i sclipiri.

Voiam să plutesc pe Cerul senin,
Vâslind cu gândul printre raze,
Zburam cu pieptul de iubire plin,
Căutând-mi astrale ipostaze.

Oricât am încercat să merg,
Pe imensa Pajiște Albastră,
Înaintez încet, nu mai alerg,
Visând la iubirea noastră.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Joi Noi 06, 2008 5:42 am

SIMFONIA PLOPULUI ALB

Somnul se scutură în noapte,
Ca frunzele plopului alb,
Cu simfonii din etere luate,
Aduse de vânt, așa de legănat.

Mă uit peste dealuri, prin vii,
Ruginite de soare-n amurg,
La acel tablou pictat, îl știi?
Din care culorile simple curg.

Simt și eu adierea de o clipa,
Tu ai venit să mă mângâi,
De sărutări faci risipă,
Ca la întâlnirea dintâi.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Lun Noi 10, 2008 8:55 am

PRIMESC

Primesc iubirea ta curată,
Ca pe un har Divin,
Cum cerul senin arată,
Dragoste pentru albul crin.

Tu mă îndemni să descifrez,
Enigmele încă nedezlegate,
În tinerețe să mă înrolez,
Prin noi iubiri neegalate.

Încerci să mă înveți din nou.
Că visul nu e îngropat,
Ci el revine, nou ecou,
Pe care tu l-ai activat.

Îmi spui că zilele sunt vulturi,
Zburând pe Pajiștea Albastră,
Prin față mereu îmi fluturi,
Poezii cu iubirea noastră.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Mar Noi 18, 2008 6:13 am

ÎNTOARCE-TE !

Întoarce-te în timp, copilă,
Alergând prin verzile câmpii,
Regăsește-te fertilă,
Reclădește-te din temelii.

Primește lumina de la Soare,
Izvorâre a Cerului Senin,
Pe care o primește fiecare,
Mulțumindu-ne deplin.

Gândul tău fie imaculat,
Petale de la Crinul Alb,
Să iubești tot mai curat,
Alunecând pe al vieții fald.

Nu-ți lăsa inima să sângereze,
În tristețe să se scufunde,
Sufletul mereu să viseze,
Plutind pe ale vieții unde.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Mihai LEONTE la data de Vin Dec 19, 2008 8:47 am

CHEMARE

Dragostea ta mă cheamă,
Simfonia iubirii să-mi cânte,
Totul spre visare mă îndeamnă,
Bucuria inima să-mi inunde.

Privesc Steaua din capul zării,
În fiecare seară, zi de zi,
Îmi bați la ușa întrebării,
Dorul de tine a-mi potoli.

Astfel troiene de gânduri,
Pe tine iubito te îmbracă,
Am făcut-o în diverse rânduri.
Sufletul în iubire se încarcă.
avatar
Mihai LEONTE

masculin Numarul mesajelor : 257
Varsta : 77
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 12/01/2008

http://memory.ablog.ro/

Sus In jos

Re: MIRAJELE ALBASTRE 2008...volum al poetului Mihai LEONTE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum